Dec 31, 2009

balik kampung...jb...oh jb...

balik jb..oooooooo...balik jb....oooooo...balik jb......

ari nih aku nk balik jb lagik..... yeay..yeay....
aku nak amik keter la...keterku yg tersayang...... hmmmmmm...xda yg istimewe pon nk citer kat sini..... ari nih aku nek bus super nice(gambor yg bawah tu).... tp nice ker?adekah indah khabar dari rupe.... sebenarnyer takot gak nk nek bus nih... lagik2..aku nak nek bus malam.... ngan banyak kes eksiden bus2 ni sekarang...hisy..... mintak dijaokan la.......
hmm......ari nih, aku akan nek bus kul 9.30 malam...9.30 malam ok.....
eeeehhhhh...ape La motip aku bagitau detail nih...hehehheh...
ontah la....otak aku pusing2...lapo la....
aku rse cm nk cuti..cuti..cuti jek ari nih tau...then ley prepare barang2 nk balik kg sumer kan....
aku akan bawak balik something ke kampung...
something tau....hope femily aku suker ngan something tu...tp.....
kalo xsuker....cmner.......tp...
aku rse..mesti suker punye la..name something nih jek...dh besh...
hehehheh......okok...
stop merepek......
ok..doakan aku selamat balik kampung yer.........
n family aku gembire terime something dari aku tu......
tata...

chaw....chiiiiii..chaw.....

Dec 24, 2009

terkejot berok!!!! ssgt surprise...... krismas gift ker?

pagi tdi....aku nk kuar g keje.....aku terkejot.....
sebb ade sesuatu yg xdisangke depan gRill umah aku.....
bukan sesuatu yang menakotkan ker...
tp sesuatu yg aku cm pening sket....
hehhehehe.....
ni la die bende yang ade kat depan umah aku....
(ni aku dh bawak masuk kat dalam Grill dh...baru aku terpikir nk sNap gambor)

sebuah kotak pink yang beso.... sejambak bunge ros yang ade 3 tangkai...... dan 1 ferrero roche..... (korang abaikan la tang kasut2 tu ek...aku gelabah sgt...sangat tersnap kasut2 tu sumer....)

ni haaaaaaaaa......tgk la...betape besonyer kotak tu.....ape bende la isinyer ek......
isy2......suspens....mungkin ke bom...chewah...mcm la ade orang benci kat aku....


ni lak ade ferrero roche......
ni la bungenyer......siap ade gambar tau...sooooo....aku tau la sape yg bagi...korang tau x sape....
die adelah MOhammad Hazmi bin Hassan.............aku sgt terharu...tp.......................hmmmm.. mcmner die datang sini..sdgkan die ade kat johor..aku konpius...adekah die anta gune pos ekspress....tp ade ke malam2 ni...
ni ha.......tiga kuntum bunge ros...ape maksunyer.....?
i hate u ker? i love u ker? i mis u ker? i want u ker? banyaknyer maksud..koi pening....

ok...ni kad yg diletakkan atas kotak beso tu..yg aku xtau ape isi kandungannyer....
hmmm...kad nih....
ni depan die....ade teddy bear comel...
untuk hasmida..untuk aku la kan..
kotaknyer....
dan dalamnyer adelah teddy bear kaler pink....
sagt comey..tp aku luper nk snap pic...





hmmmmmmmmmmm....
kepade Mohammad Hazmi bin Hassan,
terima kasih atas pemberian ini...tarima kasih banyak2.....
sangat besor hadiah ni.....

saye dah paham maksudnyer...
tp................

lagi 1, jangan susahkan diri b untuk saye.......
saye kesian kat b....

b sanggup datang dari jb, mlm2 buter...
semate2 untuk beri sumer nih....

isk.....terima kasih..............

maafkan hunny............

Dec 23, 2009

22/12/09

smlm....
aku g amik mc....
sebenarnyer cm sakit xsakit la....
aku duk batok batok jek......
tp gatal gak nk amik mc....
sooooo....aku pon g ler kelinik......
tpkn..ye la...nk amek mc, kenela gune skil n helah yg betol....(hahahhah...sangat keji ok...)
so, biler name aku dipanggil......
aku masok la jumpe doktor...
pastukan......
doktor tnye la nape..
aku lak ley cakap...sye skit perot la...apela...hihih....padahal kesakitan tu xdela melampau....
tp sje je la..aku nk mc....coz aku batok..tp dapat ker....
then doc suruh aku wat urine test...aduhai...malas tol aku nk urine test nih.....
then biler doc dh cek...
doc ckp aku...aku sakit cm aritu gak.....
adeih....
sangt benci la....nape sakit2 dlm snyap laks...
apekah salah aku..sebb aku kurang minum air..
sesungguhnyer...aku makin riso la ngan diri aku nih.....
aku nmpak normal...steady..tp sebenarnyer aku sakit...
ish2....
harap2....doc salah bace kot...
hehheheh..n aku xde la sakit cm tu...
ok....
then pastu...
aku pon dapat mc..
hehhehhe...so...aku bercuti la smlm....
tp kan.......
aku g jejalan kat pd tau smlm....
g jejalan kat laot...cari ketam la..cari ikan....n aku bape kali lari n menjerit2 coz ade ketam yg kejar aku...
dh la jalan senget...tp ade hati kejar aku.....
yg aku pon, penakot..hahhahaha....

chewah....sakit2..tp ley p jejalan sne...
atlease...dapatla aku terimbau2 kembali zaman aku study dulu....
zaman aku yg tah pape dulu..kihkihkih....

sebenornye...aku ade la hati nk mandi...
tp, g pon bukan aku dirancang...
sje jek jejalan... so.....baju xda......
xley la mandi kan....
so.......
jejalan dalam air pon jadi la....
kalo x...nt aku protes!
hahhahahha..

habis basah aku nyer sua jean...kene air laot..
walo ape pon...
sangt besh....
so..keinginan aku untuk ke port dickson dh tercapai..
walopon xdapat mandi....
tp dapat jugak aku men2 air.......

time kasih pade yg sudi..................................................................!!!

Dec 21, 2009

jalan2....cari pasal.....


hye kawan.....
jus nk citer2 sket...ape yg aku wat sepanjang 3 hari bercuti.....
pic atas tu, time aku ngah ngade2....nk amik pic kat pokok krismas kat Mid Valley.....
jap g aku citer ek.....hehheh...

hari kHamis (maLam JuMaat yg BEsh..huhuhu)


g uptown........
sooooo...dalam kul 9 lebih jek...
aku gerak la dari umah aku....sebenornyer....Orang yg nk bawak aku pon xtau kat ner uptown tu...xpenh g kate die....hahhahah..tp ade hati nk bawak aku...ok kn...sangat mulia niat die..
hehehhe..so....jejaLan la kiterorang..terpusing2.....cari mane uptown tu....
nasib la tetiber akunyer memori ni kuat...coz dh bese g sne bape kali dah..tp besela aku nih...xingat jalan sangt..lagipon..koi rabun malam la beb......
las2 jumpe.....

tapikan.....aku rase uptown sekrang dh xmeriah la....
apsal dh xpanjang dh...
ley lak cm ade la bape stall jek...dh cm pasar malam jek..kat atas bukit.....
ntah ek..ke aku g salah hari...
hehheheh....




so.....esok nye pulak....
jumaat (malam2 jugak)



kiterorang g makan kat nilai..pas g anto rohan kat lcct Airport....



nyummy.....sedap la..tp apsal cm chezzy yg chezzy wedges kfc tu..tiru ke pe?..tp mmg besh la....

ni tah amende tah..tp sedap gk..ade sotong la, udang la..awal2 lagi aku dh nk habiskan..hehhehe..

sabtu....
aku duk umah jerk.....
malam baru kuar..g makan kat AWEA, bangi...(tah betol ke tah x name die nih)

then.....

ahad laks..
huhuhu...1 hari bersame aku yang mengade2 nih..mampu wat orang PEning paler....




so mase jejalan nih...
sebenarnyer aku nk bali kasut..tp almaklumla...aku sangt demand..nk jenis yg aku nk jek...
ngan budjet2 lagi.....punyer la besor mid valley tu...xde pon yg berkenan....isy..terok tol...
pastu nampak baskin Robbin...(tah betol ke x eje nih)
aku rse nk makan laks.....



sekali harge die include tax...9.95rm...adieh..mahal nyer.......
kire sekali seumur hidop la aku makan ek..xsedap mane pon..jename je lebih kot....(chewah..padahal aku yg kedekut kan....)

then..g jusco laks....
sekali ade sale la....
aku pon ape lagi......tolong pilih...tolong komen....huhuhu...


kemejer ngan suar...ni ade orang beli nih..aku snap jek Pic nih........aku sje suruh beli kaler kuning..hahhahah..padan muker....

pastu ni beli barang beby..untuk sape....??
hehehhe..xkan untuk aku lak..ape la.....
untuk akak2 yng bakal bersalin nt....
kak aina...kak salwa....
lagi2...sape2.......

hehhehe..k la.....
aku penat dah nk citer la.....
nk sambung wat keje nih...

Dec 17, 2009

nk..nk..nk....


  • nk balik kampong.....jumpe mak,abaH,wan,eri,baby n hydir.....
  • nk g shoppIng la.....
  • nk g jejaLan.....
  • nk Mandi kat waterfaLL.....
  • nk Mandi laot kat area rachadO bay, Port dicksOn....
  • nk Mandi kat sunway Lagoon...
  • nk main ice skating....
  • nk main kat Themepark kat times Square...
  • nk nek Genting....sejuknyer.....
  • nk....nk...nk......
mcm2 nk......
ape aku nk wat sepaNjang cuti 3 ari nih ek.......
tu la yg aku nk wat...tp xde la sumernyer sx gus......
sangat gediks la aku nih...sibuk nk macam2....
spe yg nk layan aku yg gediks nih....
tolon..tolon....
bawaku kesumer tempat tersebut....

Dec 15, 2009

aku sangat emosi....



mmm...sudah la ek....
aku dh cool skrang...
n dah ley menulis ngan tenang....
tdi nyer post tu...mmg aku ngah bengang...
bese la...ade time nyer, kadang2 aku xmampu nk control marah tu.....
tp...pas aku rileks...
tenangkan ati aku nih......
aku tau dh.......
ape solutionnyer.....
bek aku diam je kan...
lagipon, mulut orang nih, mmg kiter xley nk ttp kn......
sampai biler2 xhabis...mungkin habis biler orang yang 1st cakap tu meninggl dunie...tp......mayb jugak xhabis lagi..sebb orang2 yang si arwah tu sampaikan sumer hidup lagik...jadi...mmg xley habis sampai biler2 la ek...
lagipon..wat pe aku nk melenting sgt kan...
asalkan aku tau..ape yg aku wat tu...betul...mayb pade pandangan aku tol...sebb aku xnyusahkan dieorang....so...
aku xnk la marah lagik.....
kepade sape2 yang dah terase tu...hihihi...nasib korang la...
sape suruh cakap pasal aku..kan dh terase....
hehehheh...ok.......
aku mintak maaf la......

announcement!!


wtf!!! aku benci perkataan tu.. xkn sumer bende aku nk wat announcement kot kat sumer orang.... ello..plis k......kalo setakat hal2 peribadi aku, xkn aku nk citer.... ni lagi 1, apsal X-ofis mate aku dulu tu... ade yg suke sebarkn citer ek... tah pape laks tu... kalo xconfirm betol2 ke tak...silela tnye kat aku dulu yer...... atlese sebelom korang seborkan tu, xde ler korang dose....... wtf!!tgk...aku xhbis nk ngamuk jek nih.... n....sile jumpe aku directly k.....

n..aku harap aku dah xdgr la algi citer2 cmnih lgik..wat semak pale jek...cm budak2 la...ingt ni sekolah ker.....




p/s : kepade orang yg berkenaan...sudah pastinyer sape yg makan cili...akan rse pedas..sesungguhnyer...hnye aku tahu ko la yg cakap bende ^&&%$ sumer tu kan....
sile mohon maaf yer....... kalo x..takot aku xmaafkan ko laks... aku xkaco ko...tp ko sibuk kaco aku pehal.....

Dec 8, 2009

s.a.k.i.t p.e.r.o.t


hmmm....
aku sakit perot lagik.......
xtahan la cm nih......
rse nk balik umah........
pedih.....

sakit...

mengarut jek...


isyh...... agak tertekan aku biler pikir ni sumer.. chewah..tertekan la kononnyer..padehal gatal je lebey..hihih..... xdela...sebenarnyer.....aku rse cm ade ade kejelesan biler tgk kawan2 aku sumer dh nk tamatkan zaman bujang dieorang...dh tamat kan pon ade...dh ade beby pon ade...dh nk ade beby pon ade.... kawan2 nih sumer...usie pon lebey kurang ngan aku je la.... bukan jeles kot...tp cm rse ape tah....susah nk ekplen rse tu.... cm nk jek...tp..isy...susah la.... hehehhe...mengarut kan aku nih... hmmmm..biler akak2 housemate aku pon duk citer kahwin...n mengenangkan umor dieorang pon dh 26 masing2..dah sah3...pade tahun depan aku akan berjumpe ngan housemate baru....biler dieorang nk kahwin... isk.......aku biler laks....

mase aku ngan Emy..ade la aku ajak tunang la..ape la.... ye la..... selagi xtunang..aku ni ley terpikat kat orang lain..chewah..padahal dh aku nih xsetie..hahahha...kejiiii betol.... tp die xnk..jual mahal la bagai..... ckap itu la...ini la....ley cakap kat aku lagi 4 taun.... erk.....ingt aku ley sabar ker....hohoho..... usie perkenalan dh 3 tauh...nk tgu lagi 4 taun.. untuk aku..n diri aku sendiri..xmungkin la beb... aku xmampu bertahan...aku cakap jujur nih.... las2.....terjadi la sekarang...
antara aku dn emy......

n sekarang baru la aku tergedik2 rse nk jeles la...nak la... merase tunang or kahwin nih... hikhikhik.....
lagi pon aku rse xsalah nk kahwin mude... dapat elakn macam2 kemungkinan...almaklumla... jiwe mude ni...hohoho...... hari tu..


adekah akan bertuah nombor 11.11 yang aku selalu jumpe tu..

jeng..jeng..jeng...... hehehhe.....

dh la...stop merepek...xmo cakap lagi...




p/s :pade makhluk asing..... tolong jgn perasan aku nih jeles sebb ko nk kahwen k..eeeeeiiii...plisssss.....aku gembire lagi ade laaaaa.....
sebb.... hehehhe.. paham2 je la.....


Dec 2, 2009

sje jek bercerite.....

biLerkaLa Bosh cuti...Meeting....Gi courT....disCussIon....dLL yang menyeBBkan die tidak menghIraukan aku yang Kiut Nih..


aku gi keje untuk bekerje..tp selalu gak jadi len...iaitu.....
aku mengisi mase lapang aku ngan bergayut.....heheheh...
menelefon orang2 tertentu yang aku rse penting gaks.....
samede hanye untuk melempiaskan rindu aku nih.....atau
untuk mendengar citer2 dongeng@gosip2 hangat dimana2...


biLerkaLa Bosh aKu ade.......

Aku gi KeJe ngan Mood Untuk KEje...tp kadang2 aku sangat Penat....melakukan kerJA2 kebajiKan sepErti makcik TEa laDy dengan MEncuci cawan n Piring serta TEko yang Jumlahnyer paLing sket 6 cawan+6 pring+1 teko atau PaLing banYak 15 cawan + 15 piring + 2 - 3 teko....dan aku perlu mengangkat bebanan yg banyak tu....dalam jarak yang jao.....(bilik meeting dan pantry yg agak jao...)
korang bayangkan la..kalo la air2 tu minum habis..ok gak.....kalo x......mak ai..beratnyer....aku xlarat nk angkat byk sekaLigus..jadi aku akan ulang aliK bayak kali......
selepas tu aku dikerah untuk membuat air pulak.....
kadang2 aku geram..saje jek pedajal...air tu xmanis pon...lantak la kan..kadang2..mengade tau...aku dah pent2 order kat Caterer makanaN n minuman dieorang..tp sTil nk sje suruh aku wat air gak.....
then......kadang2 emosi aku terganGgu ngan kehuru hara an sedikit bosh aku..tidak dinafikan die mmg baik...sangat friendly..... cume time2 die nk cepat tu..kadang2 aku pon kelam kabut gak...mane la fail la...
penh suruh aku kemas fail sorang2 dalam bilerk fail...aku xwat pon.....
korang bayangkan..biler fail besor....doc fail bagai dalam kotak bertindan2..beso2...
kang aku kene hempap ngan kotak tu..mati kang cmner...
isy......dijaokan la..xpon kot kene tegor ngan bunian yg duk kat stor2 tu ker...
aku nih.....surah alfatihah jek aku lancar......surah yassin pon aku awal2 jek hinggat....
heheh..aku terus terang nih..aku bukan la sgt hipokrit ok......
aku mmg cmnih..ape aku xtau, xmo wat...aku cakap jek....peduli ape....
tp masih ngan tatasusila sebagai gadis melayu....ewah......
cm dah lari tajuk lak nih...
hehehhe... k ler....jam dh kul 4.39 petang dh...azan dh berkumandang dh kat sini.....aku nk siap2 balik....ade yang menanTi n menunggu..sangat sweeT.....

bye...

Nov 25, 2009

20/11/2009-22/11/2009 panjang cite nih....

masuk Hospital.....
wawawa.....
pic2 nt aku upload kendian...
sgt sedih...sakit.....biler masuk hospital.....
aku masuk hospital putraJaya....


actually...ari jumaat(20/11/2009) tu aku cuti dah.....
dapt mc, coz perut asik sakit...dah seminggu kn..
aku pon takot la jugek....
ari jumaat, malam tu...
around kul 8.30 kak zura tanye...
sihat ker.....akibat aku dh xtertahan lagi kesakitan...
aku pon cakapla...sakit perot..ngah nangis...sob..sob..sob....(manje La kononnyer)
pastu tibe2....kak zura kate...
jum g hospital...erk.....terkejot koi.....
aku cakap tu, bukan nk g hospital pon...
takot la nk p hospital nih..lagi2 aku ade sejarah kat sne..yg aku pon takot...hampir meragut nyawe n kaki aku nih...ish......

so...dalam keadaan takot......
IZWAn....datang umah n amik aku g KECEMASAN hospital Putrajaya...
sebeLom tu, g amik KAk zura duLu....
kak Zura nih yg bagi tau IZWAn aku nih sakit..hehehe..ley tahan take k jgk la...



so dalam kul 9, aku sampai kat KECEMASAN hospital nih....
duk tertungging sakit, ley sempat gurau lagi...kutuk orang lagi..compalain lagik....(tau2 la mulut aku nih....xley berenTi cakap jek...)
pastu biler dh cHEck....dioerang amik darah aku yg manis nih..huhuhu..(yela manis la...kalo xcaye cube korang rse)..then wat urine test kat aku..(yg nih xtau rse ape..hihihi)
then biler dah sudah.....
duk menunggu result darah n urine tu...ade la dalam 2 jam lebih...
aduhai...lambat gIler service die......
aku dah membebeL2 dah...
duk menunggu tu......tetibe die kate...
suruh aku g wad bersalin lak.....WAD BERSALIN ok.....

terBlurrrrr aku jap.....
aku nk bersalin ker...heheheh...xde...doctor suruh aku g sCan perot aku....
so..aku pon dibawa ke WAD BERSALIn.....
dalm SEjam aku duk Tunggu..(doc duk menjaHit orang lepas bersalin..ngeri beb)
barula doc paggil aku....
sebeLom aku diScan..aku disoal Siasat....

soalaN die lebih kurang cmni...
doc : cik hasmida
aku : ye saye doc (sambil pegang perot..sakit)
doc : sye nk tnye yer....cik dah ade bf ker?
aku: ye ade doc....
doc : pernah melakukan hubungan Seks ngan bf?
aku : (dalam ati..ape punye hampeh soalan nih...) aku ngan muke slumber wat2 xdgr...hehehhe...sakit2 ley lak duke pekene doc nih....
doc: ulang soklan same 3X ....
aku : oooo....xpenah doc..i'm still VIRGIN....sye melayu dan islam....bende cmtu xley wat kan sebelom berkahwin..(wow...statement aku tu wat doc diam..n muke die puas ati.....)
doc: ok..jum kite scan....

so....itu la....
aku pon discan la oleh doc..but doc kate everything ok....
aku namPak Ovari....Uterus...wow...rse nk ade BEBY cepat2 laks...
hehehhe..gatal....


so...settle aku scan dah kul 1 pagi lebey....
g Balik wad KECEMASAN......
n doc kate.... CIk hasmida...u kene masuk wad...HAAAAAAAAAA...
aduhai..aku takot la...
n u ools tau aku msuk wad 3B, iaitu WAD PEMBEDAHAN...
alahai.....
takotnyer koi....
so..aku pon masukla.......

kesian pade KAK zura n IZwan sebb dieorang setie temankan aku malam tu sampai kul 3 pagi..ngan xmakan pape malam tu....
kesian kan....
thanks pade mereka berdua...............

i Love U ......... (heheheh)

gambar aku post kendian k.....

Nov 19, 2009

maLas maraH oraNG......

smlm kan...
mase aku ngah jalan2 kat alamanda....pas alik keje.....
tetiber kan...aku terjumpe la kawan aku nih....
dieorang ber3.....
yang wat aku rse cket xpuas ati......
ntah la...mayb jgk kecik ati.......
biler nmpak diorang...aku g ler tegur......
tp yg ok, bual ngan aku.....hnyer sorang jerk......KA
yg lagi due tu terus BLAH cm tu jerk.....
diantare ber2 tu, aku xkisah la si K tu......yg aku kisah si KZ tu......
padahaL die duk msg2 aku...ckp nape kite makin jao la...ape la......
las2 wat kat aku cmnih.....
mmg SmLm aku rse kecik ati....
pas incident tu...aku terus baLik umah......rse sgt kecik ati....
kecik ati.......
sgt frust...kalo ade antare mereke yG terbace.....
hmmmm...xpeLah....Thnx a Lot.........

Nov 18, 2009

Nota janTung aKu


** aku xdapt nk bahagiekan sumenyer....
akhirnyer ade pihak yg terluke...hmmmmmm....
maafkan aku...............
.

**maafkan saye

**maafkan hunny

clinic gov yg x besh

smlm aku cuti coz sakit perot....
hmmmm...actually sampai ari nih, perot aku masih sakit....
smlm g clini gov putrajaya...yela dah skit perot kan.....
walopon aku keje gov, tp aku rse layanan n perangai doc kat clinic tu amat ditahap yg rendah..
nape aku kate cmtu...?
aku ni sakit perot dari pagi isnin....sampai ke selase pagi....
aku ckp skit perot...n aku xgi keje....
ley lak doc kate aku nyer usus banyak bergerak...
n bagi ubat memslowkan usus aku tu....
amende la pulak......aku ckp, ari nih aku xgi keje....
so bagi la mc kan..
ley lak doc tu bagi time sleep jek... kul 8 - kul 11.....
then bagi ubat ngantok sgt kat aku..aku makan jek....
sedar2 dh kul 5......
amende la *&^* sangt doc2 si sumer...
kenela memahami pesakit...
kalo la kat sini xwajibkan gune mc clicin gov, mmg sah2 aku g swasta..
lagi senang..n layanan besh....
berbaloi even kite bayar....
puas hati....

Nov 16, 2009

sakiT perot nih!

aku sangt sakit perot...pesal tah..ape masalahnyer..aku pon xtau...
dah 5 x ulang alik p toilet nih...
sampai sumer orang dh perasan yg aku duk ulang alik dari tdi...
malu lak aku rse......

masalahnyer...yg wat aku bengang nih, biler ade kat tempat duduk aku nih,
perot merontaa2 sakit...rse cm cm p toilet....
biler aku dh berlari2 anak g toilet.....
xde rse ape laks.....
aduhai...sakit nyer ati aku......

ni pas nih, aku nk lari p toilet lagi....
adeih...penat............... :(

nothing.......

aku baru masuk opis nih.....
sampai2 jek terus p upload sumer pic2 ku masuk dalam PC nih....
adeih...banyak nyer pic....
citer yang aku nk citer nih...
agak mnyedihkan bagi aku..heehheh
ntah la ek....
aku xpaham...nape sangat ramai orang yang sibuk perkatekan ttg aku, sdngkan aku langsung xamik amik port pon pasal dieorang.....maksud aku, aku xde la busy body pasal orang len...kalo setakat gosp2 sesame kawan tu besela kan...pompuan mmg cmtu...
aku cm bengang gak....
kate aku ni mcm2 cm la aku ni jahat sgt.... jahat ker...nakal ye la kot.....hehhehe....
dah tu, biler aku dgr, yg duk kate2 aku pon, 2x5 sam dol jgk.....dahtu cmner....
sebelom kiter judge orang, kiter kene dengar orang tu punyer citer dulu....
jgn men ambush jer....

xtau la citer2 yang menyakitkan telinge,hati n sanubari aku nih, betol ke x....
tp sejak 2 mnejak nih, mcm2 sgt citer....
ikot ati, mmg dh lame ati aku ni kecik dah....
tp.......nk wat cmner...
nk xnk........aku kene la sabar jek....
ade orang nih, biler aku ngadu kat die......


aku : awak...sye cdey la......
orang : laaaa....nape cdey lak...saye wat awak cdey ker?
aku : eh xde la......ni ha.....sye dgr citer...apsal mcm2 sgt pasl sye...eeeee....sye marah nih....
orang : awak...............sabar la..... cube citer kat sye 1 per 1...
aku : xde la...sye dgr &*()&^ citer kat ste *^%##$% bla..bla...bla....
orang : oooooo...ala...xde mende la...sabar la ek.... mulut orang mane kite ley ttp.....
aku : kalo tempayan, dah lame sye ttp pakai batu..hehheheh..
orang : dah la....sye xkisah pon....ape orang kate pasal awak.....yg penting lepas tu biar la lepas...
aku : ni amende lak lepas2 nih? (idung dah kembang kempis...marah la kononnyer)
orang : eh.....marah pulak..hehhee..ye la...sye xkisah la....ape2 pon....
aku : dah la...citer len la..... (dlm ati..mkn dilayan, makin skit ati...kang dgr cite len lak..mahu aku wat lempeng sape yg cakap nnt..so bek aku xpayah layan dh.......)




so...tu la antare nasihat yg xgune mane pon kat aku...las2 aku gak kene pk sendiri...
hehheheh...xkisah la...
yg penting aku hepi....
xkisah ape orang ckap pasal aku...yg penting aku tau...sape aku...
thnkx...

Oct 30, 2009

KEPALA KE KELAPA?

aku xtau nk tulis mende...
aku ngan pening kepala skng nih..
pesal tah....
rse nk munth..loya2...xda selera makan(padahal aku nih, nmpak makanan jek, confirm nk makan, cumer tgk time la...kdg2 kene control cun, sket je la makannyer.....kalo xkene control, aku sapu jek....)
hahahhahah(merepek je la aku nih, tu symtm orang pregnant...aku kahwin pon x lagik, mne ley......)
tp seyes, aku mmg pening kepala..
aku rse mayb kat sini nyer persekitaran kot...(chewah...cm la aku nih skrang duk kat luar negare ke...pasan la aku nih....)
sini aku kadg2 byk gak keje...tp, aku nih kelam kabut time bosh ade jek
yela....
kadang2 die nk g court, kelam kabut cari itu, ini....
kadang2 nk meting...kelam kabut cari fail itu... ini....
dengan aku2 sx kelam kabut......
kadang2 nk suruh aku wat air untuk die......
ngan aku yg xreti nk wat air...mengelabah aku....
g tepon mak, dan sahabat handai menayakan resipi nk wat air.......(jgn kutuk aku k....aku xtau nk wat air nescafe jek...coz aku xpnh nk minum air tu...bancuhkan apatah lagi..kim salam...hehheh)
tap setelah beberape kali wat, aku nyer...aku dh ade keyakinan wat air...
bosh pon dh xkomen2 lagi....
hehheheh...(bangge...sampai kembang kempis idung nih)
cakap pasal air nih....
tetibe teringn nk minum air kelape....
hehheheh....
sebb tu la tajuk entry nih, kepala ke kelapa.....
ok....
aku nk balik dulu.....
bye

Oct 20, 2009

aku sangat liar - tol ker?

aggghhhhhh....
sangat seteres biler ade yg kate kat aku cmtu....
sedih la.....
ingt aku nih ape, binatang kat utan, liar cmtu....
ish2....mintak2 dijaohkan....
aku marah nih sebenarnyer......

ish3....sangat kejam tau x sape yg ckap cmtu...
isk..isk....isk....


P/s : mmg #$@*&^%*!!!!!!!!!! marahnyer......

aku hasmida


sje jek letak tajuk cmtu...actually aku nih ngah blur la.....
aku dgr citer2 yang agak kurang menarik mengenai diri aku.....
citer2 tu lak sudah semestinyer datang dari orang yang mengenali aku ngan bek....
masalahnyer patot ker wat2 citer cmtu....
dengar2 laks, citer tu cm salah jerk...
ni yg wat koi marah nih (haaaaaaaa..kan dh ckp pahang....kak aina la ajar nih)

aku gak ngah blur, coz banyak sgt masalh yg bertimpe2 jatoh atas aku, cm jatoh kene timpe tangge, pastu batu bate, pastu kampit simen...
adieh...habis penyek aku....(cm ayam penyet la pulak)...
ye la...disaat ngah mcm2 masalah nih, ade la pulak sore2 sumbang yg ckp belakang....
aku nih jenis panas sket.....xley dgr2 nih.....nk sound je rsenyer.....

tp...alhamdulillah, berkat aku nih berkawan ngan orang bek skrang...
dapat la aku nih belajar sedikit kesabaran..hehehhe....
agak2 korang yg sangt mengenali aku, tau x sape kah kawan2 yang baik tu...(teke la..kalo betol aku belanjer teh ais kat kedai mamak).
hmmm.....
jadi ingin aku wat sedikit statement disini.....
aku budak baik ok....
xcye cube korang tgk pic aku tu...
dri sgi muke, dh tentunyer aku nmpak sgt innocent...
mmg terer photographer (abang faizal@jheoa) tu amek pose aku time tu....
hehehheh...

ok, aku nk g lunch la.....
ade yang menunggu..
hehehhe...



Oct 19, 2009

update blog....

hmmmmm.....
sangt lame aku xupdate blog nih, sori kepade kawan2 yang tertunggu2 cerite baru dri aku....(ceh, pasan laks...padahal xde sape pon yang tunggu...heheh)

pejam celik pejam celik, hampir 3 bulan jugakkn aku xupdate blog nih....
macam2 cerite tentang aku, yng korang terlepas.....
ade yang suke....ade yang duke......
hmmmmm...dari diri aku yg sangat stress keje ley tahan banyak di opis lame dulu, dari cite aku yang terlepas dari raksasa jahat.....dari citer aku yang trauma...dari citer aku sambut hari raye....n citer aku dh pindah opis.......n sekarang aku rse sgt bahagie.....
mybe aku ley betolkan sket, bukan sangt yer, tp ley la, agak bahagie......
hmmmmm....sekarang ni aku kat opis baru....
kat sini aku jadi PA kepade peguam kanan persekutuan....
bahagian aku nih, aku sorang jek orang bese, yg len2 sumer peguam.....
kalo la aku nih jahat, mesti aku dh try tackle peguam2 kat sini...ramai gaks yang good looking....
tp aku nih stil bek lagi la....lom sampai ketahap tu....hehehhe...


tu je la kot yang aku nk citer dulu...
oh yer, pade yang dh kawin ker, nk kahwin ker...dh bertunang ker, nk bertunang ker....
aku ucapkan tahniah...semoge berbahagie la hendaknyer...
xmo la wat bende2 nakal2 lagi ek......
hehehhe.....
sekadar nk ingat-mengingati untuk kekawan...





_hasmida_

Jul 23, 2009

seteRess

hmmmmm..
aku saNgat seteress...
pade manusie2 yg wat aku Seteress,,,,,,jage2 la...
sakraNg nih, aku ngaH contRol lagi seteress nih....
ngaN ade Psu pon cm xde funtion jerk...(bukan cik Sulha tau...tolon jgn salah paham yer kekawan....)
aku rse seteress la....aku xkisah kaLo setakat tolon2 nih. lgipon tolon menolon amalan Mulia....
tp masalhnyer, bile dah ditolong nek lemak lak..sumer xnk wat...
sumer pass over kat orang len... eeeeeiiii...mangkuk tingkat #$@%!!! tol....
seteress nyer.....

Jul 13, 2009

pinDah Opis.....ooooo...pinDah Opis.....



waaaaa...nampaknyer semakin dekat tarikh n waktu nak berpindah opis nih...


u all tau, sejak dari aku start keje kat cini, bahagian nih, dri bulan 4 tahun 2008,


aku dh dengar dah cite pasal nk pindah opis...


then akhirnyer......


skarang setelah setaun lebey berlalu, barulah sah bahagian aku nih kene pindah...


dengar citer....23 n 24 jul 2009 ni pindah opis...ke The Mines....


huhuhu...actually aku nih berat la nk pindah2 nih..


coz aku nk jadi orang putrajaya...xpuas lagik tau..


dh kene pindah...


isk..pasni, sedare mare tanye keje mane, nk bangge pon susah..hahahhah....


kalo x, bangge gak, aku ckap keje putrajaya....


heheheh....








nnt, biler dah keje sana, alamak hai.. jao nyer dari umah aku tu..


duwet minyak lagik...


aduhai......sakit la jugak hek..


pastu dengar cite...


kat sne tu fud kot die india....


eeeeiiiiii...aku ni kalo kedai mamak pon aku payah nk makan...apatah lagik india.....


susah la aku neh..


nmpaknyer...tiap2 ari, aku akan alami dilema nk masak ape esok hari..(dh macam emak2 kat umah lakss....)


hehehe....kene bawak bekal la ari2 nanti...g kejer kan....


untuk lunch sumer....








hmmm...tu je la kot isi ahati aku nih...tentang perpindahan opis nnt....


try je la...


biler la emy cayunk aku tu nak kejer cini, area2 cini pon jadi la...


nnt baru la ade semangat sket nk kejr jejao nih...hehehhe..


coz ari2 ley jumper.....(oppppsss....gatai laks.....sori ler kekawan...koi mmg cmni...hahahhahi)

Jul 8, 2009

BaLik KamPung....DatiNg....JejaLan....KejeR..gilEr..






hye sumer.....

hmmmm..today aku nk cite la cket..

pasal aritu...

aku bersame ngan 1 bahagian aku kat opis nih, g ke sungai petani.....

ade majlis bersame menteri....


majLis tu 27 n 28 hb jun 2009....

yang jadi kes akU nk balik kg tu...

ari sabtu pagi tu, dalam 3 pagi la....

aku trus balik ke kg dari putrajaya....

tp nagn seseorang yang aku cayunk ler...

hehehheh.....

......

so terjadi la dating la pulaksss.....

ahaaaaaaaaai..

gatal..



...



pastu..

aku sampai kat kag aku, (kat kuala kurau, perak) lebeh kurang kul 8.30 pagi....

ngan pale yang cm bengong2..(yela kan, aku xtido tu...

duk meneman bf aku drive..kang aku tido, habislaaa..ngan die2 tido sx kang...trus ke alam len lak.. hahhaha..bengong tol aku neh..)

so......pastu..sampai je kat umah..

aku sembang2...

wat tu..wat neh..




then...

aku pon tido gak...dalam kul 11... then kul 12 bnagun alik..

n siap2 coz nk gerak terus ke HOTEL SWISS INN, Sungai PEtani..

agak2 dari umah tu..

dalam 2 jam la....

peh..

jao tu..

pastu..............


ttrus la g, bersame abah n ..

hehheheheh

tehn..

sampai sne..

aku terus wat keje..

sampai la lewat malam...



huhuhuh..

sangat penat...

pastu dah la..

mals nk cite lagi dh..

tu jek kot...

hehheheh

k k..

nt aku cite lagi la..

aku nk balik dah nih..

dh kul 6 dh..


Jun 15, 2009

LunCh...Bosh BlanJEr..huhuhu

Hyer...
arI tu..
bosh aKu belaNjer Lunch kaT seCreT resiPe, aLamanda...
aKu....kak saLwa....ciK sulHa n My bOsh...En kaMarularifin....saNgat cute..hahahah
hehehhe...
semestinyEr akU yaNg comey Nih..hehehhe..pasaN laks.

My Bosh...n Cik suLha...
Kak Salwa....

so....
disebBkan ade oraNg belanjer..laGi2 lak bosh kn..
kaMi pon, ngan rse banGer n tamak...
orderla makanan yg xpenh kaMi makan..
hahhahah
actuallY aku nih, kaLo secret resipE aku makaN kek jerk
kirenyer first time ler akU maKan berat2 kat sne tu...
suspens gak time nk pilih meNu2 die tu..western sOkmo...
almakLumla...i ni kamPong...slalU mkn nasi grg Kampong jek...hehehheh
so...........

ni ler makanaN yang akU pilih...
sedaP mmg SedaP..tp aKu rsekn, agAk2 setaun gak la pasni akU xkn maKan cheese lagi..
muak dh..
hehhehehhe...
baLik jer, fuh..
kenYang giler beb..
n wat Keje pon rse cm Nak yido jerk
hahahhaha....



Jun 8, 2009

weeKend Nyer Citer

hyE...
ari Tu, mse WeekEnd yaNG lePas, aKu rse amaTler Boring... (alMaklUmlah, weeKend ni xjuMPer kekasIh ati...kaT johor..jaO LEr.....)
dudUk dirUmah.
maKan...tiDo, tgK cite Hindustan....
Tu jek Aktiviti nyEr...(disaMping MengeMas umaH yaNg agaK berseLeraK tuuu)
sooooooo..............
pade haRi ahad, Kak zura pon Ajak lEr g lepaK kaT alamanda..
sebeNArnye xrancaNg pon..
ondwAy nk antaR die baLik umah (setelaH menemaNiku di Rumah selaMe bebeRape harI, so kneLa anTa baLik), aKu naK p La makaN..
mulEr2 naK g fud Kot preCint 9...tP cam Maleh laK...
pastu kiTeoraNg g kat Warisan Lak...tp cm Ramai oraNg Laks.....
maLEh lak aKu nk NgadaP oraNg ramaI2....
sooooooo....
kiteorNg pon gi LEr alaManda Putrajaya..
hmmmm...
gi makan kaT JohnNy(tol ker ejer naMe kedaI ni Ek)
kiteorNg maKan steambot...
kaK zura BlanjEr....
huhuh..
kenyaNg ler maKan oraNg belaNjer nih...
heheheh..
sooooooo..
kat siNi Aku tuNjuk LEr pic2 yaNgs empaT akU aMik..
ckeT jek...coz daH taK Sabar naK makaN.
hehheheh....





*muke OraNg Hepi kNe BelaNjer *mUke oraNG hePi diBelaNjer..hehehhe



Ni tinggAl naK makaN jer Nih...huhuhu